Do kraja dana pretežno sunčano, evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

Jutros je u Bosni i Hercegovini sunčano.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica -9; Bugojno, Ivan-sedlo i Livno -3; Drvar -2; Banja Luka, Jajce i Sanski Most -1; Grude, Prijedor i Tuzla 0; Bihać, Doboj, Sarajevo, Stolac i Zenica 1; Bijeljina i Trebinje 3; Mostar 4; Gradačac 5°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 953Pa, za 14hPa je veći od normalnog i ne mijenja se.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura većinom između 12 i 17°C.

U subotu u Bosni i Hercegovini prognozira se umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18°C.

U nedjelju će u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno vrijeme. Lokalno malo kiše može pasti u drugoj polovini dana. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19°C.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23°C.