Vakcinisani korisnici Ruhame i Doma za stara lica

Korisnici Ruhame i JU “Dom za stara lica”, njih 94,  primilo je jučer prvu dozu vakcine protiv koronavirusa. Time je proces vakcinacije nastavljen, s obzirom da su uposlenici pomenutih ustanova već ranije vakcinisani.

“Situacija u vezi sa pandemijom koronavirusa i dalje je vrlo teška i zahvaljujući predanom radu osoblja u ovoj Ustanovi nije zabilježen niti jedan slučaj oboljenja sa nadom da će tako i ostati. Ovim putem izražavamo zahvalnost svima onima koji su omogućili i realizirali vakcinaciju prvenstveno menadžmentu i osoblju Doma zdravlja i HES-a”, ističe izvršna direktorica mr.sci. Hatidža Rudić.

Iz Ruhame također ističu da, s obzirom na činjenice, zadovoljstvo im je da osvještenost osoblja, štićenika i porodica štićenika predstavlja pozitivan primjer i za ostali dio populacije. Kažu da moraju misliti i na najmilije i zbog onih zbog kojih su to što jesu.

Vakcinacija predstavlja spas, kako za čovječanstvo, tako i za njihove korisnike, kažu u JU” Dom za stara lica.

“Mi smo vas, iz Doma zdravlja, dočekali sa velikom radošću, kako bi naši korisnici, njih 64, od ukupno 77, primilo prve doze vakcine. Sam taj broj dovoljno govori koliko su korisnici htjeli i hoće da se vakcinišu. Prijave su bile na dobrovoljnoj bazi. Na taj način žele spasiti i sebe, ali i druge od eventualne zaraze i težih posljedica”, ističe Kemal Efendić, direktor Doma za stara lica.

dzz.ba