Ženska nogometna reprezentacija okupila se u Zenici, planirane dvije prijateljske utakmice

Ženska seniorska nogometna reprezentacija BIH će u aprilu odigrati dvije prijateljske utakmice.

Prvi protivnik naših nogometašica biće selekcija Albanije. Ova utakmica igra se u Zenici 9. aprila, dok će 13. aprila u Telkiju pored Budimpešte odmjeriti snage sa odgovarajućom selekcijom Mađarske.

Ženska seniorska reprezentacija BIH od 5. aprila priprema se u Trening centru u Zenici. Za predstojeće utakmice selektorica Samira Hurem pozvala je ukupno 25 igračica.

„Imamo dvije test utakmice sa kvalitetnim protivnicima iz Albanije i Mađarske. Pozvala sam 25 igračica iz BIH. U ove dvije utakmice ćemo se fokusirati na provjeru igračica. Ono što nam je jako bitno jeste da igračice dolaze iz mlađih selekecija U19 i U23 i pozvala sam one koje su manje igrale u proteklim kvalifikacijama. Ono što želim kroz ove dvije utakmice je da više selektiramo igračice za predstojeće kvalifikacije koje nas očekuju u septembru. Neću da kažem da rezultat nije bitan, jer uvijek se igra za rezultat. Ono što je bitno sada jeste da dobijemo kvalitetne nogometašice za ono što slijedi kada nam počnu kvalifikacije“, izjavila je nakon okupljanja selektorica Samira Hurem.

Bh. nogometašice u Trening centru ostaju do 11. aprila kada putuju za Mađarsku. Planirano je da odrade ukupno osam treninga. Prijateljska nogometna utakmica BIH-Albanija igra se 9. aprila u Trening centru od 16 sati. (M.P.)