SDP o radu Gradskog vijeća Zenica u proteklih 100 dana

U proteklih 100 dana Gradsko vijeće Zenica održalo je 8 redovnih, dvije hitne i jednu svečanu sjednicu sa ukupno 106 tačaka dnevnog reda, saopćeno je na pres konferenciji SDP Zenica.

Predsjedavajući Vijeća, Almir Babajić je ustvrdio, da je Gradsko vijeće Zenica najefikasnije u BiH, istakavši da je u proteklom periodu vraćena radna navika u Gradskom vijeću, vraćeno je dostojanstvo svim akterima na političkoj sceni, a treći zadatak je bio odgovoriti na sve zahtjeve građana Zenice.

Započeti su i projekti iz programa za dostojanstvenu porodicu iz prioriteta.
Vijećnik Nermin Mehić je podsjetio da se kroz aktivnosti na izradi regulacionih planova stvaraju uslovi za dolazak investitora, odnosno zapošljavanje, omogućene su subvencije za grijanje, istakavši i inicijativu za proglašenje Bogića Bogićevića počasnim građaninom Zenice.
Pri tom je ukazao i na osiguranje reprograma za NK Čelik, kao i planiranje budžetskih sredstava za RTV dom.

Predsjednik Gradske organizacije SDP Zenica i zastupnik u Skupštini ZDK, Mladen Simić je kazao da se kantonalna Vlada zadužuje i zapošljava stranačke poslušnike.
„Stanje je alarmantno“, istakao je Simić, napomenuvši da Skupština ne donosi zakone, te postavio pitanje zašto se ne snimaju sjednice.(Š.B.)