Održana Skupština Planinarskog društva Mladost

Proteklog vikenda je, uz poštovanje svih epidemiološkim mjera, održana Skupština Planinarskog društva Mladost, kojoj je prisustvovalo 14 delegata.

Kako je ovom prilikom navedeno, Društvo je poslovalo pozitivno, a u protekloj godini organizovano je i s uspjehom realizovano 6 izleta širom FBiH. Od vlastitih manifestacija održane su “Ćetenijada”, “Pekmezijada”, “Pohod Fabinom stazom”, dok je odgođena manifestacija “Dočekajmo ljeto budni”. Sve odluke na Skupštini donesene su jednoglasno, usvojen je Plan rada Društva, Upravnog odbora, Finansijski izvještaj za 2020. godinu, kao i Plan prihoda i rashoda za 2021.godinu.

U protekloj 2020. godini održano je 10 redovnih i 3 vanredna sastanka UO. Ovom prilikom treba napomenuti da su članovi PD Mladost posjećivali i manifestacije koje su organizovale članice GPS Zenica. Na Skupštini je pohvaljena Gradska uprava na čelu sa Gradonačelnikom, gospodinom Fuadom Kasumovićem, kao i zamjenik predsjedavajućeg Skupštine ZDK, Mladen Simić, koji su donirali određena materijalna sredstva koja su pomogla društvu u realizaciji navedenih manifestacija. Obzirom na situaciju uzrokovanu pandemijom Covid -19, u protekloj godini Društvo je bilo prilično aktivno. “Mi kao Društvo ostajemo otvoreni prema svim dobronamjernim ljubiteljima prirode, a naročito prema mladoj populaciji jer U PRIRODI IMA MJESTA ZA SVE”, poručili sui z Planinarskog društva Mladost.