Košarkašice Jumpera nakon dva vezana trijumfa i protiv Konjica žele nastaviti pobjednički niz

Banja Luka i Zenica u košarkaškom prvenstvu BIH za žene imaju najviše predstavnika, ukupno pet.

Uz Čelik, u debitanskoj sezoni u društvu najboljih je i Košarkaški klub Jumper. Ekipa sastavljena uglavnom od juniorki postiže solidne rezultate. Nakon 22. kola nalaze se na 10. mjestu sa 27 poena. Mladost, talenat, želja za dokazivanjem, zajedništvo, osnovne su odlike ekipe trenera Vedrana Kulalića. U dva posljednja kola košarkašice Jumpera upisale su dvije uzastopne pobjede  protiv ekipa iz gornjeg dijela tabele. Bile su bolje od Play offa i Jedinstva.

„Nekako od starta ove sezone smo se nadali da možemo ostvariti pobjede protiv ekipa iz gornjeg dijela tabele. I to smo ostvarili. Pobjedili smo Play off, u tom trenutku treću ekipu na tabeli. To nam je i najvrednija pobjeda. Bila je to dobra utakmica i ponosan sam na djevojke koje su izdržale pritisak. To nam je dalo samopouzdanje i spremno smo išli u Tuzlu da pobjedimo“, izjavio je za Zenicainfo.ba Vedran Kulalić, trener ŽKK Jumper .

Četiri kola prije kraja obezbjedile su opstanak u društvu najboljih. Priliku za nove bodove imaju u zaostaloj utakmici 23. kola protiv Konjica. U prvom dijelu prvenstva Jumper je slavio u Konjicu sa 83:51.

„Naravno da smo spremni, djevojke su spremne. Dobro se treniralo, dobro se radilo i naravno da očekujemo treću uzastopnu pobjedu. Osigurali smo opstanak, zadovoljni smo i vjerujem da ove djevojke i u narednoj sezoni mogu igrati ovu ligu“, optimista je trener zeničkih košarkašica Vedran Kulalić.

Susret Jumper – Konjic se igra sutra, 3.aprila u Areni Husejin Smajlović od 17 sati.(M.P.)