Počeli radovi na asfaltiranju saobraćajnica u MZ Banlozi

FOTO: Zenicainfo.ba

Počeli su radovi na asfaltiranju puta prema naselju Stjepanovići – mjesna zajednica Banlozi, te dijela ulice Tetovska do spoja sa ulicom Fuada ef. Subašića, čime će biti omogućena kvalitetna veza sa magistralnim putem R-445. Ukupna dužina saobraćajnica iznosi 850 metara.

„Radi se o nekih blizu 600 metara koja ćemo u ova dva naredna dana završiti, te naselje Stjepanovići spojiti sa regionalnim putem R-445. Drago mi je da je i ove godine počelo. Želja nam je da svi građani dobiju jednake uslove života. Ostaje nam još najveći dio posla, a to je najveći projekt, ostali su Pepelari, koje ćemo ako Bog da ove godine skroz povezati sa asfaltom, tako da će sve mjesne zajednice biti povezane asfaltiranim putevima“, kaže gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović.

Plan ulaganja u putnu infrastrukturu u 2021. godini razmatrat će se na narednoj sjednici Gradskog vijeća Zenica.

„Problem je što je Gradsku upravu pogodio koronavirus u smislu smanjenja budžeta. Mi ćemo zadržati neki nivo jer grad nema namjeru, kao ostali nivoi vlasti da se zadužuju, da građane i svoju djecu zadužuju, mi radimo sa onim što imamo i ove godine će biti dosta projekata. Ponavljam, bez ijedne marke zaduženja. Isto tako ponavljam da i ove godine moramo vratiti blizu pet miliona KM, tako da ćemo mi i dalje držati grad veoma stabilnim, ispunjavajući sve svoje finansijske obaveze i to je najbitnije u ovom teškom vremenu“, dodao je gradonačelnik Fuad Kasumović.

Paralelno sa radovima u naselju Stjepanovići u toku je asfaltiranje i ulice Tetovska do spoja sa ulicom Fuada ef. Subašića u ukupnoj dužini od 320 metara. (R. Š.)