FOTO: Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović se vakcinisao i najavio pripreme za masovnu vakcinaciju

FOTO: Zenicainfo.ba

Gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović, danas se podvrgao vakcinaciji protiv virusa Covid-19, Pfizerovm vakcinom. Istako je da je odziv građana za vakcinaciju manji od očekivanog i da se za proteklih mjesec dana, koliko već traje prijavljivanje za vakcinaciju, odazvalo samo 3,5% Zeničana. Pozvao je sugrađane da krajnje ozbiljno shvate upozorenja zdravstvenog sektora o opasnosti od virusa Covid-19 i da se podvrgnu vakcinaciji.

„Koronavirus postoji. Ko ne vjeruje može se informisati u Covid centrima, a svjedoci smo da je ovih dana preminulo na desetine ljudi. Prema izvještaju Američkog instituta predviđanja su da će do jula još oko 10.000 ljudi u BiH umrijeti usljed oboljenja izazvanih virusom Covid-19“, upozorio je gradonačelnik Kasumović.

Grad Zenica će još danas obezbijediti prostor Gradske arene „Husejin Smajlović“ za masovnu vakcinaciju da bi spremno dočekali isporuku većeg broja vakcina koje bi trebala obezbijediti država ili entiteti. U Areni će se dnevno moći vakcinisati na hiljade ljudi“, rekao je za RTV Zenica gradonačelnik Fuad Kasumović. (Z. R.)