Novi stari predsjednik AK “Zenica” Nedžad Heco: “Cilj je ostvariti što više olimpijskih normi”

Atletski klub “Zenica” je jedan od najprepoznatljivijih sportskih brendova u Zenici, BiH i regionu. U protekloj 2020. godini, opterećenoj koronavirusom klub je postigao odlične rezultate. Amel Tuka, Mesud Pezer, Dejan Mileusnić, Maid Redžić, Mediha Salkić samo su neka od imena zeničkih atletičara sa državnim rekordima i medaljama sa velikih takmičenja.

Tokom vikenda održana je Izvještajno–izborna skupština atletskog kluba “Zenica”. Novi stari predsjednik kluba u narednom periodu biće Nedžad Heco.

„Mi smo u 2020. godini ostvarili dobre rezultate i najbolji smo sportski kolektiv u Zenici, kantonu, BiH pa da ne budem neskroman možda i šire. Potvrđen mi je mandat i za naredni period od četiri godine, meni lično je velika čast biti predsjednik kluba u kojem se nalaze Amel Tuka, Mesud Pezer, Hamza Alić, u kojem je trener Elvir Krehmić. Velika čast je biti predsjednik kluba u kojem su takve atletske veličine“, izjavio je za Zenicainfo.ba, Nedžad Heco, predsjednik AK “Zenica”.

Tekuća 2021. je olimpijska godina u kojoj Atletski klub “Zenica” ima dvojicu olimpijaca, Amela Tuku i Mesuda Pezera. Uz malo sportske sreće ova lista bi mogla biti i proširena za još neka imena.

„Ovo je olimpijska godina, imamo dva atletičara sa olimpijskom normom, a nećemo govoriti da nam je cilj medalja. Cilj nam je da još neko od ovih atletičara pokuša ostvariti olimpijsku normu i potajno se nadamo da neki od ovih mlađih atletičara ostvare dobre rezultate“, optimistaje Nedžad Heco.

Ovogodišnje 12. izdanje međunarodnog atletkog mitinga Zenica 2021. planirano je za  2.juni.

„Miting će biti sigurno održan, da li u junu ili nakon Olimpijade, zavisit će od pandemije koronavirusa. Miting moramo održati radi tradicije i da razbijemo monotoniju koja sada vlada“, poručio je Nedžad Heco.

Tokom juna Atletski klub Zenica bit će domaćin seniorskog prvenstva BiH, a nakon toga i za najmlađe kategorije. (M. P.)