Centar za mlade Zenica najavio niz novih aktivnosti za naredni period

Tokom današnje pres konferencije, održane u zeničkom Centru za mlade, Omladinsko udruženje REaktiv najavilo je nastavak svog projekta „Zenica YOUth is BUZZing“, a bilo je govora o dosad realizovanim aktivnostima, ali i onima, koje tek predstoje u okviru ovog projekta.

Centar za mlade u Zenici i njegovo Omladinsko udruženje REaktiv u prošloj godini organizovalo je oko 100 različitih aktivnosti za mlade iz cijele BiH, u kojima je učestvovalo preko 1.200 učesnika” , kaže Ajša Alić, predsjednica Omladinskog udruženja Reaktiv, navodeći da je prvi dio njihovog projekta „Zenica YOUth is BUZZing“ realizovan u proteklih šest mjeseci, dok su za 42 održane aktivnosti mladi iskazali veliko interesovanje, učestvujući u njima.

Među aktivnostima su organizovana četiri dijaloška događaja, ali i kviz KVIZbi, ShutUp Nights, radionice stranih jezika, plesa i slično.

Šarolike edukativno – zabavne aktivnosti očekuju nas i u nastavku realizacije ovog projekta u narednih pet mjeseci, a planirano je održavanje 15 aktivnosti i programa obuke, kao što su edukacije iz oblasti fotografije, grafičkog dizajna i digitalnog marketinga, a prije svega cilj nam je okupiti mlade i ponuditi im različite sadržaje, kroz koje će svoje slobodno vrijeme utrošiti na koristan način i unaprijediti svoje znanje i umijeće, ističe Amrudin Ćatić, portparol na projkektu „Zenica YOUth is BUZZing“ . (V. J.)