Povodom Dana Zenice održan 14. Međunarodni turnir u sjedećoj odbojci

U povodu 20. marta Dana grada Zenica, Klub sjedeće odbojke “Bosna”, organizovao je 14. Međunarodni turnir u sjedećoj odbojci. Zbog aktuelne pandemije koronavirusa i broj učesnika bio je nešto manji. Osim domaćina  kluba sjedeće odbojke “Bosna”, nastupili su: Ženski klub sjedeće odbojke “Bosna”, “Čelik 07”, “Neretva” iz Mostara i “Set” iz Pljevlja –Crna Gora.

„Ovo nam je već treći put da učestvujemo na turniru u Zenici. Moram da napomenem da smo mi prvi klub sjedeće odbojke u Crnoj Gori, nema više niko od 2016. godine. Klub “Bosna” nam je dosta pomogao i doći ćemo i narednih godina na ovaj turnir“, izjavio je Blagoje Brajković, predsjednik Kluba sjedeće odbojke „Set“ iz Pljevlja.

Turnir je u ime Gradskog vijeća Zenica svečano otvorio Kenan Uzunović, vijećnik Zeničke inicijative–Fuad Kasumović.

„Klub sjedeće odbojke tradicionalno u povodu Dana grada Zenica organizuje ovaj turnir. Ove godine osim ekipa iz BiH tu je i ekipa iz Crne Gore, a ja se nadama da će sve ovo brzo proći i da ćemo narednih godine imati znatno kvalitetniji turnir. Iskoristio bih ovu priliku da svim građanima Zenice, čestitam 20. mart Dan grada Zenice“, izjavio je za Zenicainfo.ba, Kenan Uzunović, vijećnik Zeničke inicijative-Fuad Kasumović.

Kenan Uzunović

Nakon takmičenja po grupama slijede utakmice za plasman, a turnir se završava danas u poslijepodnevnim satima. (M. P.)