U većem dijelu zemlje povoljni vremenski uslovi pogoduju nesmetanom saobraćanju

U većem dijelu zemlje povoljni vremenski uslovi pogoduju nesmetanom saobraćanju.  Ali, meteorolozi su za vikend najavili kišu, snijeg i jak vjetar, pa apelujemo na vozače da se na vrijeme informišu o stanju na cestama i da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je i zakonski obavezna. Učestali su i odroni kamenja na kolovoz.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica), zbog čega se saobraća naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima. U noćnim satima (23:00-04:30 sati) saobraćaj se na ovoj dionici obustavlja.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Saobraćaj je zbog radova i dalje obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Radovi na sanaciji magistralnog puta Stolac-Hutovo izvode se u reonu mjesta Cerovica, a saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na regionalnom putu Tromeđa-Zvirovići (dionica Tromeđa-kružna raskrsnica Atlas) za danas i naredna dva dana (19.-21.03.) najavljeno je asfaltiranje, zbog čega će se u terminu od 07:30 do 18:00 sati saobraćaj iz pravca Čapljine preusmjeriti desno prije mosta u Miletini za Međugorje, a iz pravca Čitluka u pravcu Čapljine na alternativni pravac Čitluk-,,Mostarska vrata”- Čapljina.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.