Gradski derbi za Dan Zenice: ŠR “Čelik junior” domaćin ekipi RK “Čelika”

FOTO: Zenicainfo.ba

Susret 15. kola Prve rukometne lige Federacije BiH donosi još jedan gradski derbi. Škola rukometa “Čelik junior” domaćin je ekipi “Čelika”. Zbog teške finansijske situacije u kojoj se nalaze iz Škole rukometa “Čelik junior” najavili su da je odigravanje derbija pod upitnikom. Kako je u izjavi za Zenicainfo.ba kazao Vladimir Zeljko trener, u toku dana će učiniti sve da riješe novonastalu situaciju.

„Upitno je odigravanje ove utakmice zbog finansijske situacije. Mi smo sve mogućnosti iscrpili, a situacija je nažalost takva, ali mi se opet nadamo da ćemo u toku današnjeg dana uspjeti riješiti finansijski dio potreban za odigravanje utakmice. Sutra je Dan Zenice, gradski derbi se igra nažalost bez publike, u drugim okolnostima bila bi to veoma lijepa manifestacija. Utakmica ima epitet derbija, međutim, “Čelik” je favorit. Mi imamo jednu mladu ekipu koja zna rukomet, kvalitet smo pokazali protiv “Gradačca” i možemo se nositi sa svim protivnicima“, kazao je za naš portal Vladimir Zeljko, trener ŠR “Čelik junior”.

Vladimir Zeljko

Ekipa “Čelika” je favorit u sutrašnjem meču i trenutno je u trci  za prvo mjesto na tabeli.

„Meni je drago što su svi igrači zdravi, to nam je bio cilj da sačuvamo igrače do ovih nešto jačih utakmica. Šteta je što je liga takva da će jedna utakmica odlučivati o ulasku u Premijer ligu, a to je utakmica sa Gradačcom. Bilo bi bolje i za igrače da ima pet–šest jačih klubova koji će se „gurati“ za ulazak u Premijer ligu. Ova utakmica koja slijedi je gradski derbi, to je ljepota grada da dva kluba mogu igrati. U subotu smo kompletni, a na raspolaganju imamo 20 igrača, a 16 se „skida“. Bit ćemo kompletni samo je pitanje ko će nastupiti, a mi smo favoriti i očekujem pobjedu“, izjavio je pred gradski derbi za Zenicainfo.ba, Seldin Rizvanović, trener RK “Čelik”.

Seldin Rizvanović

Utakmica Čelik junior-Čelik zakazana je za 20.mart u Areni Zenica od 17 sati.

U ostalim mečevima sastaju se: Gradačac 1954-Bosna TS, Jajce-Rudar, Žepče-Sana 7, Travnik-Krajina i Kakanj-Donji Vakuf. (M. P.)