FZZ: Objava javnih poziva po Programu sufinansiranja zapošljavanja

FOTO: Zenicainfo.ba

Federalni zavod za zapošljavanje ove sedmice objavljuje dva javna poziva za Program sufinansiranja zapošljavanja 2021. godine.

Poslodavci se mogu prijaviti na javni poziv putem linka na web portalu Zavoda, otvoren tri dana, počev od 15. marta, zaključno sa srijedom, 17. marta do 16 sati.

Nakon što Zavod izvrši raspodjelu aplikacija po kantonima bit će poznat precizan podatak prijavljenih poslodavaca iz ZDK, ukazao je Sehadet Hadžić, rukovodilac Odjeljenja za posredovanje u zapošljavanju u Službi za zapošljavanje ZDK.

Raspodjelom sredstava po kantonima, za ZDK su predviđena sredstva u iznosu od oko 3,5 miliona maraka.

Mjesečna subvencija iznosi od 390 do 500 maraka u zavisnosti od mjere.

“Drugi javni poziv u Programu sufinansiranja zapošljavanja Start up 2021, za nezaposlene osobe sa biroa, bit će otvoren u srijedu, 17. marta i trajat će tri dana, u terminu od 8 do 16 sati, pri čemu su za ZDK predviđena sredstva u iznosu od 1 milion i 819.379 maraka”, napominje Hadžić.

Sehadet Hadžić

U okviru ovog Programa postoji pet mjera i poslodavci se mogu prijaviti za sve, izuzev mjere „Druga prilika“ koja će biti naknadno otvorena.

Mjesečna subvencija za samozapošljavanje po korisniku iznosi od 420 do 500 maraka, s tim da se navedeni iznos uvećava za dodatnih 35 maraka mjesečno na ime refundacije dijela troškova pokretanja djelatnosti. (Š. B.)