Nogometni savez BiH održao video-konferenciju s klubovima Premijer lige

FOTO: Web

Ovog petka održan je online sastanak predstavnika NS/FS BiH i klubova m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Prisutnim su se obratili generalni sekretar NS/FS BiH Adnan Džemidžić, izvršni direktor sektora za sport Elmir Pilav i predsjednik Komiteta za takmičenje Milorad O. Lale koji su se zahvalili klubovima na uspješnoj saradnji u proteklom periodu i izrazili nadu za što brži povratak publike na tribine bh. stadiona.

Analizirajući jesenji dio takmičenja konstatovano je da je ono proteklo veoma dobro, a predsjednik Komiteta za sportsku medicinu NS/FS BiH, dr. Ognjen Desančić je istakao zadovoljstvo pristupom klubova u dijelu koji se odnosi na procedure u vezi sa medicinskim zahtjevima pri organizaciji utakmica iz Plana mjera i procedura za COVID-19.

Klubovi su upoznati i sa nedavnim sastankom predstavnika NS/FS BiH i Službe za poslove sa strancima pri Ministarstvu bezbjednosti Bosne i Hercegovine, a na kojem su dogovoreni koraci u cilju bržeg rješavanja boravišnih dozvola za igrače strane državljane kako bi što prije stekli pravo nastupa za bh. klubove. Služba za poslove sa strancima je izašla u susret klubovima i terenski centri su pozvani da urgentnije rješavaju takve zahtjeve.

 

vijesti.ba