Od takmičenja odustao “Željezničar”: “Neimari” u okviru 12. kola igraju protiv ekipe “Iskre Vrbas”

Prva futsal liga Federacije BiH, grupa 1, ulazi u veoma zanimljivu završnicu.

Na jučerašnjoj sjednici Komisije za takmičenje nogometnog saveza Federacije BiH, potvrđena je odluka o odustajanju od takmičenja ekipe “Željezničara” iz Sarajeva. Svi rezultati ove ekipe iz jesenjeg dijela bit će brisani, a sve naredne utakmice po rasporedu neće se registrovati u korist njegovih protivnika.

Prema rasporedu lige naredni protivnik zeničkih “Neimara” trebao je biti “Željezničar”. Kako bi što bolje iskoristili prvenstvenu pauzu, “Neimari” će 22. februara odigrati humanitarnu utakmicu „za malog Darisa“ protiv futsal tima iz Tešnja. Ovaj susret planiran je u sali Katoličkog školskog centra „Don Bosko“ u Žepču od 19 sati. Svi koji žele da se priključe ovoj humanitarnoj akciji mogu kupiti kartu po cijeni od 5 KM.

Nakon pauze zenički ligaš će u okviru 12. kola odigrati derbi susret kao domaćin sa ekipom “Iskre Vrbas”. Ova dva tima su vodeći na tabeli i ishod meča će odlučiti o prvoj poziciji na tabeli i plasmanu u kvalifikacije za popunu Premijer futsal lige.

Osim meča protiv “Iskre Vrbas”, “Neimari” će do kraja ligaškog takmičenja u 13. kolu biti slobodni, dok će ligu zaključiti susretom protiv “DiaBiH” u gostima. Nakon toga ovisno o plasmanu slijede kvalifikacije za Premijer ligu. (M. P.)