U završnoj fazi aktivnosti na formiranju socijalne samoposluge

Aktivnosti na formiranju socijalne samoposluge u Zenici, koje realizuje zeničko Udruženje GEOPA, trenutno su u završnoj fazi, navode u ovom Udruženju.

“Dosad je Grad Zenica opredijelio prostor za socijalnu samoposlugu i sad čekamo potpisivanje ugovora, a uporedo pregovaramo i sa resornim kantonalnim Ministarstvom da nam finansijski pomognu u kupovini opreme u ovom projektu, dok smo sam proces prijavljivanja budućih korisnika pojednostavili i on je u toku”, pojašnjava Said Bečić, predsjednik zeničkog Udruženja GEOPA, koje promoviše socijalno poduzetništvo.

Said Bečić

Podsjećamo, socijalna samoposluga je namijenjena za socijalno-ugrožene sugrađane, odnosno one sa spiska Centra za socijalni rad i one čija su primanja u četvoročlanoj ili višečlanoj porodici do 1.000 KM, kao i za penzionere sa najnižim primanjima. Svi oni koji pripadaju ovim kategorijama stanovnika Zenice i prijave se na vrijeme, moći će u socijalnoj samoposluzi nabavljati namirnice uz popust, odnosno po nižim cijenama.

Trenutno su u toku i razgovori sa zainteresovanim kandidatima za budućeg direktora socijalne samosluge, ali konkurs za ovu poziciju bit će raspisan tek po otvranju ove samoposluge, kažu u Udruženju GEOPA. (V. J.)