Zbog situacije sa plaćanjem sportskih objekata MNK “Neimari” ekipu Konjica dočekuje u Visokom

Drugom uzastopnom pobjedom u nastavku takmičenja malonogometni klub “Neimari” iz Zenice, ostao je u pobjedničkom ritmu. Trenutno su drugi na tabeli četiri boda zaostatka iza vodeće “Iskre –Vrbas”. Već naredno 10. kolo donosi još jednu tešku utakmicu protiv Konjica.

„Mislim da će nam biti teško igrati protiv njih, imaju kvalitetnu ekipu, imaju više iskusnih igrača koji dugo vremena igraju futsal. Nadamo se da ćemo mi uspjeti ostvariti pobjedu“, izjavio je za Zenicainfo.ba, Nermin Pašalić, generalni sekretar kluba i kapiten “Neimara”, koji još uvijek nije sanirao povredu koljena.

Odlukom menadžmenta Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica od 4. februara, da će vršiti naplatu svih usluga prema važećem cjenovniku, većina zeničkih sportskih organizacija koji koriste usluge Arene za treniranje i odigravanje mečeva, došla je u nezavidnu situaciju. Zbog skromnog budžeta malonogometni klub “Neimari”, nije u stanju da izdvoji 2.000 KM za usluge Arene, već je prinuđen da potraži drugu dvoranu za odigravanje meča sa Konjicom. Rješenje su našli u Visokom, gdje će platiti usluge korištenja dvorane u iznosu od 300 KM.

„Ne možemo da treniramo i igramo domaće utakmice u Zenici. Jednostavno to je ponuda i potražnja tržišta, jeftinije nam je da igramo u Visokom, čak i sa putnim troškovima koje ćemo da snesemo, sveukupno je jeftinije nego da igramo u Areni. Naravno, uslovi nisu isti, u Areni je to na vrhunskom nivou, imamo sve što je potrebno, dok u Visokom to i nije slučaj. Mi smo ekipa koja nije predvidjela ovu situaciju i niko nije mogao ovo da očekuje. Naš budžet je skroman i nismo ovo predvidjeli, da plaćamo i treninge i utakmice. Nadali smo se da će do kraja sezone imati plaćeno, kao što je bilo i dosada“, objasnio je Nermin Pašalić, trenutnu situaciju u kojoj se našao MNK “Neimari” i zbog čega moraju igrati izvan Zenice.

Utakmica Neimari-Konjic igra se 13. februara u visočkoj dvorani Mladost. (M. P.)