U MZ Janjići u toku adaptacija ambulante

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović obišao je radove na rekonstrukciji i adaptaciji ambulante porodične medicine u Mjesnoj zajednici Janjići.

Riječ je o projektu koji zajedno realiziraju Grad Zenica i Javna ustanova “Dom zdravlja” Zenica, a nakon raspisanog javnog poziva radovi su povjereni firmi “Braća Karić”.

Prema riječima gradonačelnika Kasumovića, zadovoljan je dosad urađenim. Posebno mu je drago što će mještani Janjića konačno imati adekvatne uslove za primarnu zdravstvenu zaštitu.

“Radovi idu svojim tokom i moram priznati da sam zadovoljan viđenim i onim što je dosad urađeno. Osim ambulante, mještani će u nadograđenoj potkrovnoj etaži dobiti prostor koji će služiti za potrebe Mjesne zajednice i mjesnog ureda. Također, ovdje će biti otvorena i apoteka, tako da ćemo s realiziranjem ovog projekta zasigurno značajno unaprijediti uslove života stanovnika ove prigradske mjesne zajednice”, kazao je gradonačelnik Kasumović.

Ovaj projekt vrijedan je oko 300.000 KM sa PDV-om, od čega je kroz projektne aktivnosti Vlade Federacije BiH obezbijeđeno 156.000 KM, dok je Grad Zenica za realizaciju projekta osigurao sredstva u iznosu od 144.413 KM.