Mesud Pezer prvak Bosne i Hercegovine

Tokom vikenda na atletskim terenima u BiH bilo je veoma živo. U Sarajevu u  Olimpijskoj dvorani Zetra je održano Prvo dvoransko Atletsko prvenstvo Bosne i Hercegovine za seniore.

Kako smo ranije najavili u programu TV Zenica u rubrici Sport info, Mesud Pezer, član Atletskog kluba “Zenica”, najavio je pohod na prvo mjesto u disciplini bacanje kugle, a očekivanja su se i ostvarila. Mesud Pezer je osvojio prvo mjesto sa dužinom od 20,51 m.

„U svojoj karijeri osvajao sam brojne međunarodne atletske turnire, ali posebna mi je čast uvijek, i nekako posebno srce zaigra kad učestvujem na državnom prvenstvu svoje domovine, a biti prvak moje drage Bosne i Hercegovine uvijek budi neku posebnu emociju u meni. Istovremeno sam sretan što mi je ovo druga u nizu pobjeda, a nadam se da ću taj kontinuitet nastaviti i na sljedećim takmičenjima“, izjavio je Mesud Pezer nakon takmičenja u Sarajevu.

Tokom februara Pezer će nastupiti na Balkanijadi u Istanbulu, zatim na Međunarodnom mitingu u Beogradu , dok će u martu učestvovati na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Poljskoj.

Atletski klub “Zenica” tokom vikenda bio je domaćin prvenstva BiH u dvorani u disciplinama skok u dalj i troskok. U kategoriji mlađih juniora i juniorki u skoku u dalj i troskoku  trijumfovali su članovi Atletskog kluba “Novi Grad –Sarajevo”, Maša Garić i Tarik Smajlagić. U ovoj kategoriji najbolje plasirana Zeničanka je Irna Kapković na četvrtoj poziciji.

U kategoriji juniorki prvo mjesto osvojila je Zeničanka Sara Bajramović, dok je kod seniorki najbolja bila Ajla Reizbegović iz Sarajeva.

U disciplini troskok seniori van konkurencije najbolje rezultate ostvarili su Lucija Ćurković iz Sarajeva i Sedin Heco iz Zenice. (M. P.)