Članovi Judo kluba “Čelik” organizovali akciju čišćenja kupališta na prvoj i drugoj brani na Babinoj rijeci

Uspješno oragnizovana Skupština Judo kluba “Čelik” označila je početak programskih aktivnosti za 2021. godinu. Na skupštini je prezentiran rad u proteklom periodu kao i plan rada za 2021. godinu. Tokom vikenda “Čelik” je učestvovao na seminaru u organizaciji Judo savez FBiH za DAN pojaseve. Na polaganju je bilo 33 kandidata, a Emir Čoloć, član Judo kluba “Čelik” Zenica položio je pojas 1 DAN, čime su postali bogatiji za još jednog majstora.

Proteklog vikenda zenički klub je realizovao prvu fazu čišćenja kupališta na prvoj i drugoj brani na Babinoj rijeci. Sakupljao se otpad u grmlju, pored puta i na obalama Babine rijeke, na teško pristupačnim mjestima. Sav prikupljeni otpad je složen na nekoliko mjesta, odakle će ga “Alba” dalje odnijeti na deponiju.

“Osim prikupljanja otpada pokušali smo kroz druženje da edukujemo mlade judoke o štetnosti divljih odlagališta i pozitivno utječemo na njihovu ekološku svijest. Sljedeći vikend se planira ponoviti ista aktivnost. Realizacija ovog projekta je podržana od strane Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona“, ističu za kraj iz Judo kluba “Čelik”.