Koncert duhovne muzike u izvedbi hora „Kasiopeja“ i gostujućih solista

Povodom Svetosavskih večeri, Srpsko prosvjetno kulturno društvo „Prosvjeta“ Zenica, u saradnji sa Srpskom pravoslavnom crkvenom opštinom Zenica, organizovat će u petak naveče koncert duhovne muzike u izvedbi hora „Kasiopeja“ i gostujućih solista.

Praznik Svetog Save obilježava se se 27. januara, a zenička „Prosvjeta“ i Srpska pravoslavna crkvena opština dat će mu svoj doprinos za javnost večeras. Koncert hora Kasiopeja sa repertoarom duhovnih i tradicionalnih pjesama, održat će se u prostoru tradicionalne Sokolane, sada velike sale restorana „Tapas“.

Aldina Aganović, dirigentica hora Kasiopeja, uz riječi zahvalnosti Slavici Smiljanić-Marković, pedagogici i dirigentici iz Beograda koja joj je pomogla u kreiranju repertoara, ističe kako je ovo treći koncert „Kasiopeje“ u vrijeme pandemije, Svetosavskom su prethodili Adventski i Bajramski.

Bosko Jefić

“Nacionalna kulturna društva prolaze kroz težak finansijski period. Nadam se”, kaže Boško Jefić, “da će biti nastavljena podrška od Grada ali i bliža saradnja tri nacionalna kulturna društva u Zenici. Svetosavski koncert moći će pratiti 30 posjetilaca. Za ostale je dostupan live stream na internet stranicama „Prosvjete“, SPC-a i profesorice Aldine Aganović.” (D. T.)