Zenički bokseri uspješni na turnirima u Bijeljini, Sarajevu i Tuzli

Zbog lošeg rada uprave, grupa perspektivnih zeničkih boksera ostala je tokom 2020. godine bez podrške.

Nakon prestanka sa radom Boks kluba Čelik, prešli su u redove Kluba borilačkih sportova Isak. Uz kvalitetne uslove za trenažni rad došli su i dobri rezultati. Na Državnom prvenstvu u Bijeljini, međunarodnom turniru u Sarajevu i Tuzli, zenički bokseri redovno su osvajali medalje.

Ahmed Džananović, osvajač nekada prestižnog turnira Čelična rukavica, na Državnom prvenstvu u boksu u Bijeljini okitio se zlatnom medaljom i osvojio je pehar za najboljeg seniora.

„Zbog neodgovornosti uprave ugašen je rad Boks kluba Čelik. Ja sam u zadnje dvije godine sa nekolicinom boksera preuzeo klub. Trenirali smo pod akumulatorima, svakako smo se snalazili. I to su bili odlučili da nam oduzmu. Ja i cijela ekipa smo nakon toga prešli u Klub borilačkih vještina Isak. Ovdje imamo daleko bolje uslove za trenažni rad i nastupali smo tokom 2020. godine“, izjavio je Ahmed Džananović.

Šefik Halilović, Amar Husetović i Ibrahim Handanović, samo su neka od imena zeničkih boraca koji iza sebe imaju kvalitetne nastupe. U narednom periodu i od mlađih boksera se očekuje  mnogo.

„Bivši BK Čelik imao je perspektivnu ekipu kako seniorsku tako i podmladak. Tu imamo mnogo mladih boraca koji su se već iskazali na ringu. Budućnost zeničkog boksa je svijetla. Uz nas starije koji ćemo im pomoći u napredovanju rezultati neće izostati“, izjavio je Ibrahim Dubravica, član KBV Isak.

U ovoj godini zeničke boksere očekuju nastupi u seniorskoj i omladinskoj ligi Federacije, na državnom prvenstvu i međunarodnim turnirima. Priliku za rad i izlazak na ring dobili su zahvaljujući razumjevanju svojih kolega iz Isaka koji su im širom otvorili vrata svog kluba.(M.P.)