Na većini putnih pravaca u BiH saobraća se po pretežno vlažnom ili mokrom kolovozu

Na većini putnih pravaca u BiH saobraća se po pretežno vlažnom ili mokrom kolovozu uz pojačan promet vozila u blizini gradskih centara. Mjestimična poledica na kolovozu moguća je na dionicama u višim planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice izvode se na magistralnom putu Klašnice-Laktaši zbog čega se saobraćaj putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se teretni saobraćaj preusmjerava na auto put.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Stupari-Živinice, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.