Kolovoz je mjestimično vlažan, a zbog niskih temperatura upozoravamo na moguću poledicu

FOTO: Zenicainfo.ba

Kolovoz je mjestimično vlažan, a zbog niskih temperatura upozoravamo na moguću poledicu. Izdvajamo puteve u planinskim predjelima, kao i mostove, vijadukte i prilaze tunelima.

Magla mjestimično smanjuje vidljivost na području:  Kupresa, Livna i Glamoča. Na sniježne nanose upozoravamo na dionici Tomislavgrad-Šuica.

Apelujemo na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na magistralnom putu Livno-Šuica (na prevoju Borova Glava) upozoravamo na izlaske divljih konja na kolovoz, posebno u večernjim i jutarnjim satima.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Stupari-Živinice, Vitez-Travnik, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.