Bh. taekwondoistkinja Ada Avdagić rangirana na prvo mjesto WTE liste

FOTO: klix.ba
Sjajni rezultati iz prethodnog perioda doveli su Avdagić na prvo mjesto prestižne liste, a u protekloj godini osvojila je zlatnu medalju na Slovenia G1 Open, zatim zlatnu medalju na Sofia G1 Open, kao i na evropskom klupskom prvenstvu održanom u Zagrebu prethodne godine. Takođe je osvojila i titulu državnog prvaka, a proglašena je i olimpijskom nadom.

“Presretna sam prvim mjestom na svjetskoj listi. Trud i rad se uvijek isplate. Trudit ću se biti još bolja na svom putu prema Olimpijadi 2024. Želim se zahvaliti svima na podršci, naročito svom treneru Ibrahimu, svojoj porodici, Taekwondo savezu BiH i Olimpijskom komitetu BiH, kao i svima koji me podržavaju i vjeruju u mene”, kazala je Avdagić.

Među najzaslužnijim za uspjeh Ade Avdagić je i njen trener Ibrahim Kolja koji je kazao da je njen ranking došao kao satisfakcija za sav uložen trud.

“Presretan sam. Iza nas je deset godina truda, rada, teših i lijepih trenutaka. Ovaj ranking je došao kao satisfakcija za sav uložen trud Ade i mene. Nadamo se da ćemo u ovoj godini ostvariti još veće rezultate i mogu reći da sa još većom željom gradimo put ka narednim kvalifikacijama za Olimpijske igre 2020. koje će se održati u Parizu”, rekoa je Kolja.

Avdagić je jedna od najvećih uzdanica Taekwondo sporta u Bosni i Hercegovini. Dugi niz godina ostvaruje sjajne rezultate, i pretendent je za nastup na OI u Parizu 2024. godine. Stipendista je Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine.