Kompanija “Neimari Šerići Zenica” uprkos pandemiji uspješno posluje

FOTO: Zenicainfo.ba

Društvo za građevinarstvo i trgovinu „Neimari Šerići d.o.o. Zenica“, koja se bavi visokogradnjom i zapošljava oko 150 radnika, uspješno prevazilazi teškoće uzrokovane pandemijom Covid-19.

Vlasnik i direktor kompanije, Derviš Kovačević u razgovoru za RTV Zenica ističe da je od marta prošle godine bilo određenih problema, prije svega u nedostatku radne snage a potom i povećanjem cijena građevinskog materijala i nedostatkom istih iz zemalja okruženja.

“Imali smo i manji priliv investicija od strane partnera sa kojima se realizuju projekti u građevinarstvu u obimu od 20 do 40 posto”, ukazuje Kovačević.

Derviš Kovačević

Tokom 2020. godine došlo je i do pada prodaje stanova.

“No, ono što je pozitivno, imali smo razumijevanje nadležnih nivoa vlasti, uključujući Gradsku upravu u Zenici, a cijelo vrijeme smo se strogo pridržavali i poštivali preporučene mjere kriznih štabova i medicinske struke oko korona virusa. Najvažnije je da smo održali firmu na čvrstim osnovama”, naglašava Kovačević.

Osim u Zenici, gdje je, između ostalog, izvođač radova na novoj poslovnoj zgradi JP VIK, kompanija „Neimari“ u značajnoj mjeri angažovana je i na projektima u Sarajevu, uključujući i Bjelašnicu.

Kompanija „Neimari Šerići“ je kompletan, samostalan, fleksibilan i operativan stručni sistem, koji je organizaciono, kadrovski i tehnički potpuno opremljen da na najvišem stručnom nivou realizuje sve zadatke iz oblasti arhitektonskog i građevinskog stvaralaštva. (Š. B.)