Komesar Semir Šut: “Imao je improvizovano sklonište, gdje su pronađeni i predmeti koji će ići na daljnja vještačenja”

FOTO: Zenicainfo.ba

Caner Taylan, Turčin za kojim se tragalo zbog dvostrukog ubistva u Zenici uhapšen je danas kod Busovače u mjestu Raško Polje, a prije nekoliko minuta predat u prostorije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, na daljnje postupanje.

Osumnjičeni pri hapšenju nije pružao otpor, a uz njega je pronađena određena količina novca i nož.

“Jučer od ovog teškog događaja koji je potresao Zenicu i BiH, sve policijske agencije u BiH su bile na nogama i cjelodnevnom jučerašnjom i cjelonoćnom potragom uspjeli smo licirati osumnjičenog i jednom upornom potragom koja je trajala cijeli dan, i lišiti slobode osumnjičenog za ovo dvostruko ubistvo”, istakao je policijski komesar Semir Šut.

Kako je istakao, ovim se pokazala odlična kooridnacija svih policijskih tijela u našoj zemlji: “Želim posebno istaći dobru saradnju policijskih agencija, pomoć obavještajno-sigurnosne agencije, MUP-u SBK čiji pripadnici su i lišili slobode ovo lice. Uz sve mjere koje smo poduzimali, bila je uključena Granična policija i Direkcija za koordinacija policijskih tijela, Federalna uprava policije i kantonalni MUP-ovi”, dodao je Šut.

U izjavi za medije, odmah po dolasku osumnjičenog u prostorije MUP-a ZDK, Šut je istakao da pri privođenju nije pružao otpor, te da je imao improvizovano sklonište:

“Imao je improvizovano sklonište i pronađeni su određeni predmeti, da li je to sredstvo izvršenja, mi ćemo vještačenjem utvrditi, pretpostavljamo da jeste, dakle tu su bili nož, određena količina novca i ostali predmeti koji će biti sada predmet istrage, a vozilo koje smo sinoć pronašli, večeras i sutra će biti na forenzičkoj obradi u cilju prikupljanja svih dokaza”, kazao je komesar Šut.

Podsjećamo, Caner Taylan je osumnjičen da je hladnim oružjem – nožem, jučer u Zenici ubio dvojicu trgovaca devizama Ramiza Odobašića i Arslana Mujića.