Od srijede izmijenjen režim saobraćaja u Gornjoj Zenici i Mokušnicama

FOTO: Web

Služba za ekologiju, komunalne i inspekcijske poslove Grada Zenica obavještava učesnike u saobraćaju da je zbog izvođenja radova na izgradnji kanalizacije sliva potoka Mokušnice-Vražale neophodno izvršiti izmjenu režima saobraćaja, kako slijedi: 

1. Po zahtjevu izvođača radova PD Špic beton d.o.o. Zenica odobrava se privremena obustava saobraćaja za teretna vozila ukupne mase iznad 7,5 tona i autobuse na dionici lokalne ceste L-16 Luke-Urije, u dužini od 350 metara, počevši od rakrsnice Crnile/Urije-Gornja Zenica prema Gornjoj Zenici, u periodu od 23.12.2020. godine do 04.01.2021. godine, u vremenskom intervalu od 07:00 do 19:00 sati.

2. Odvijanje javnog linijskog prevoza putnika za vrijeme izvođenja radova na dionici iz tačke 1. vršit će se na način da će početna stajališta za liniju Zenica –  Gornja Zenica biti Luke i Gornja Zenica. Korisnici javnog prevoza na ovoj liniji mogu koristiti vožnju drugim autobusima istog prevoznika i na relaciji od Autobuske stanice Zenica do Doma Armije BiH i obrnuto.

3. Za vrijeme izvođenja radova na dionici lokalne ceste iz tačke 1., putnička motorna vozila i teretna motorna vozila ukupne mase do 7,5 tona koristit će sljedeće alternativne putne pravce:

a) iz smjera Zenica-Gornja Zenica relacijom: Zenica – put za Dobriljevo do iznad Popove bašte-betonirani put prema prelazu preko potoka Mokušnice u dužini 680,00 m.

b) iz smjera Gornja Zenica-Zenica relacijom: stari put za Gornju Zenicu – desno skretanje na krivini iznad Urija – Podurije – raskrsnica za Crnile, ukupne dužine 850 m.

4. Za vrijeme izvođenja radova na dionici lokalne ceste L-16 Luke-Urije u dužini od 580,00 m, koja se nastavlja na dionicu navedenu u tački 1., neće biti potpuna obustava soabraćaja. Za vrijeme izvođenja radova na ovoj dionici, vozila će se propuštati naizmjenično.

5. U slučaju hitnih intervencija policije, vatrogasaca i hitne pomoći Izvođač radova je dužan obezbijediti prolaz vozilima istih.