Zeničanin Vedad Karić šampion Premijer lige u cestovnom biciklizmu

FOTO: Zenicainfo.ba

Biciklistički savez Bosne i Hercegovine na svečanoj godišnjoj sjednici Skupštine u Bihaću nagradio je najuspješnije takmičare i klubove u godini na izmaku.

Vedad Karić iz zeničkog Biciklističkog kluba “Rotacija – Spin” je petu godinu zaredom šampion Premijer lige u cestovnom biciklizmu, dok je već dvije godine neprikosnoven i u premijerligaškom natjecanju u kategoriji brdskog biciklizma. Uz ove titule vrijedno je spomenuti i titulu državnog prvaka u biciklističkom maratonu.

„Ono što mi je najdraže priznanje ove godine jeste što je Biciklistički savez BiH dodijelio ovo prizanje i što je prepoznao moj dugogodišnji rad. Takmičarska sezona u 2020. godini  je završena, kao i u svakom sportu nema mnogo odmora. Odmarao sam nekih 15 dana, to je bio aktivni odmor i već sam u trenažnom procesu. Teško je u doba korone planirati narednu sezonu, ali imam plan utrka za narednu godinu, a vezane su uglavnom  za međunarodnu scenu.“

Za narednu godinu osim domaćih takmičenja u planu su i nastupi na međunarodnoj sceni. Krajem februara Vedad putuje na jug Italije gdje će obaviti dio priprema, a nakon toga slijede trke „Istarsko proljeće“, ukupno pet trka na kojima će sakupljati bodove pod okriljem međunarodne biciklističke federacije, zatim trka Beograd-Banja Luka.

Učešće na ostalim trkama zavisit će od epidemiološke situacije u regionu i našoj zemlji. (M. P.)