Ugovori sa predstavnicima novih mikro biznisa

FOTO: Zenicainfo.ba

U sali Grada Zenica danas je priređena promocija rezultata programa Omladinske banke Zenica.

Omladinska banka Zenica osnovana je 2019. godine, a počela je s radom ove godine na osnovu Memoranduma o saradnji između Grada Zenica i Fondacije Mozaik.

U prvoj godini od osnivanja Omladinska banka Zenica uspješno je realizovala 12 projekata i podržala šest mikrobiznisa, od kojih je jedan obrt već uspješno registrovan, pri čemu je ukupna vrijednost realizovanih projekata 25.000 KM.

Grad Zenica je za realizaciju ovih projekata osigurao sredstva u iznosu od 7.492 maraka, dok je Fondacija Mozaik obezbijedila 7.000 maraka. Odabrani korisnici su osigurali vlastita sredstva u ukupnom iznosu od 11.404 marke. Vrijednost registrovanog mikrobiznisa je 2.000 KM.

U realizaciji 12 projekata učestvovalo je 215 volontera iz Zenice.

Pored predstavljenih rezultata, upriličeno je i potpisivanje ugovora sa predstavnicima šest novih mikrobiznisa te jednim predstavnikom neformalne grupe čiji je projekat odabran u kampanji srednjoškolaca na nivou BiH.

Gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću dodijeljena je Zahvalnica za podršku razvoju programa Omladinske banke Zenica u 2020. godini. (Š. B.)