Grad Zenica ulaže sredstva u rekonstrukciju i izgradnju ustanova primarne zdravstvene zaštite

Sa ciljem unaprjeđenja zdravstvene zaštite i usluga pacijentima Grad Zenica i JU “Dom zdravlja” Zenica zajedno realizuju projekat rekonstrukcije i adaptacije ambulante porodične medicine u Mjesnoj zajednici Janjići.

U sklopu radova na rekonstrukciji objekta će biti nadograđena potkrovna etaža koja će služiti za potrebe Mjesne zajednice.

Radi se o objektu veličine 20,80×12,25 metara.

Projekat je vrijedan 300.413,88 KM sa PDV-om, od čega je kroz projektne aktivnosti Vlade Federacije BiH obezbijeđeno 156.000,00 KM, dok je Grad Zenica za realizaciju projekta osigurao sredstva u iznosu od 144.413,88 KM.

Radove izvodi firma “Braća Karić” d.o.o. Zenica, a rok za završetak radova je šest mjeseci.

Projektom je predviđena rekonstrukcija prizemne etaže za potrebe ambulante porodične medicine i apoteke, ali će biti dograđen i sprat koji će koristiti kao prostor za potrebe Mjesne zajednice i matičnog ureda. Osim što će doprinijeti boljim uslovima rada za zdravstvene radnike te boljim uslugama za pacijente, realizacija ovog projekta je posebno važna i zato što usluge ove ambulante koriste i pacijenti s područja drugih mjesnih zajednica poput Lašve i Drivuše“, istakao je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

Podsjećanja radi, gradonačelnik Kasumović je u septembru ove godine potpisao Odluku o pokretanju javnog postupka za izgradnju ambulante sa apotekom i mjesnom zajednicom u prigradskom naselju Lukovo Polje.

Procijenjena vrijednost javne nabavke iznosi 510.000,00 KM bez PDV-a.

Implementacijom ovog projekta će biti poboljšani uslovi liječenja za više od 1.500 stanovnika Lukovog Polja.