Sanirana Titova ulica uskoro postaje još sigurnija za pješake

Nakon što su završeni radovi na sanaciji i zamjeni oštećenih ploča u pješačkoj zoni, odnosno Titovoj ulici, danas je započela ugradnja potapajućih stubića na ulazima u ovoj najfrekventnijoj ulici u gradu.

Vrijednost radova na postavljanju prepreka iznosi 25.707 KM, bez PDV-a, a ukupna vrijednost svih radova, koji su povjereni firmi “Almy gradnja” , iznosi 31.270 KM.

Potapajući stubići novitet su u Zenici, a ranije su postavljeni na Trgu Radakovo, te na Plavom putu. Na ovaj način znatno će se povećati bezbijednost pješaka u jezgru grada ali i spriječiti da nesavjesni vozači zloupotrebljavaju ovu dionicu.

Grad Zenica obezbijedio je 50 daljinskih upravljača za stalni pristup daljinskog upravljanja stubićima, sve kako bi se omogućio neometan prolaz i stalni pristup za vozila Službe hitne pomoći, Profesionalne vatrogasne jedinice, Policijske uprave Zenica i Službe za ekologiju, komunalne i inspekcijske poslove. Osim toga, bit će omogućen i stalni pristup svakom stanu, garaži i dvorištu u Titovoj ulici.

Postavljanje stubića i sanacija oštećenih ploča još jedan je u nizu pokazatelja apsolutne opredijeljenosti Gradske uprave Zenica, na čelu sa gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem, u izgradnji evropske Zenice.