VIDEO: 25. godina Televizije Zenica!

Danas je dan Televizije Zenica, zapravo 25. godišnjica od osnivanja ove platfome u okviru JP Radio Televizija Zenica.

Uglavnom sa minimalnim budžetom i velikim entuzijazmom opstali smo četvrt stoljeća i vjerujemo da smo opravdali i da ćemo, naravno radeći u službi naših građana, uspjeti i u narednom periodu zadržati poziciju javnog medijskog servisa Grada Zenice.

Svoje najljepše godine u dugogodišnjoj novinarskoj karijeri Adnadin Jašarević smatra upravo one provedene u Televiziji Zenica, na mjestu urednika iz kulture. Napominje sada, kao direktor Muzeja grada Zenica, da je ova medijska kuća uvijek promovirala i imala saradnju sa jednom od najvećih ustanova kulture u gradu i kantonu.

„Sve što je bilo lijepo u ovom gradu promovirala je putem svog programa Televizija Zenica, posebno iz sfere kulture. Ono što je meni značajno jeste silni entuzijazam mojih dragih prijatelja i prijateljica, jer su za male novce koje su dobijali i minimalnim resursima činili mnogo, što ne bi mogla niti jedna televizija u svijetu“, kazao je Jašarević.

Entuzijazma nije nedostajalo ni u godinama poslije, pa sadašnji direktor Radio-televizije Zenica podsjeća javnost na velike projekte naše kuće realizirane proteklih godina, poput Zenica Summer Festa i Zenica Adventure-a.

„Riječ je o dva festivala koji su Zenicu stavili na turističku mapu regiona. Nažalost ove godine su svi naši projekti stali, odnosno morali smo ih prekinuti već u samoj pripremi zbog pandemije korona virusa. Nadam se iskreno da ćemo naredne godine biti u prilici da realiziramo sve zacrtane projekte i u Zenicu vratimo festivalski ambijent kojeg se sada vjerujem svi rado sjećamo“, riječi su Nandina Škrbića, direktora JP RTV Zenica.

Očekuje Škrbić i dalje podršku Gradske uprave i novog saziva Vijeća u radu Televizije Zenica, dok Jašarević zaključuje: Zenica je grad koji zaslužuje da ima javni servis, medij koji će objavljivati samo ono što je „zeničko“.

U nastavku pogledajte reportažu koja govori o četvrt vijeka rada i postojanja, ali i aktuelnom trenutku u kojem „živi“ Televizija Zenica.(A.H./S.S.)