Mještani Tuleka dobili novi asfalt, počinje asfaltiranje u Sebuju

Grad Zenica nastavlja raditi na unapređenju uslova života svih građana, a shodno tome završeni su radovi i na asfaltiranju puta u naselju Tulek, Mjesna zajednica Ričice. Vrijednost ugovora iznosi 44.055 KM, sa PDV-om, a izvođač radova je firma “Komgrad-Ze”.

Mještani ovog naselja dobili su put dužine 240 metara, širine tri metra, što će zasigurno olakšati svakodnevnicu mještanima Tuleka i Ričica.

Paralelno sa ovim radovima, počeli su pripremni radovi za asfaltiranje makadamskog puta Niagara – Sebuje u dužini 500 metara. Vrijednost ugovora iznosi 99.099 KM, a radove izvodi firma “Špic beton”.

„Ovo je samo nastavak ulaganja u infrastrukturu na području grada, na čemu smo intenzivirano radili i protekle četiri godine. Nastavljamo i dalje predano raditi na stvaranju boljeg ambijenta u cijelom gradu, još više i bolje“, kazao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, dodajući da sa ovim radovima neće prestati investiranja u Sebuje kada govorimo o asfaltiranju.

Još jednom je istakao kako mu je želja sve mještane Zenice povezati modernim asfaltom, da mogu lakše dolaziti do grada i prodavati svoje poljoprivredne proizvode, ali i, ne dao Bog, radi bolesti da im omogući brži dolazak i odlazak.

Podsjetimo, prije dvije godine saniran je lokalni put za selo Sebuje u dužini 500 metara. Grad Zenica tada je za realizaciju ovog projekta obezbijedio sredstva u iznosu od 95.121 KM sa PDV-om, što je naišlo na opće oduševljenje mještana.