IQOS NAPOKON I U ZENICI: Tehnologija zagrijavanja duhana na dohvat ruke i u vašem gradu

Zenica je konačno bogatija za veliki svjetski novitet! IQOS je revolucionarni uređaj kompanije Philip Morris, koji predstavlja bolju alternativu tradicionalnim cigaretama. Baziran je na tehnologiji zagrijavanja, a ne sagorijevanja duhana, i radi se o proizvodu koji se temeljno razlikuje od cigareta. Iako ne bez rizika, predstavlja bolji izbor za odrasle pušače koji bi inače nastavili sa pušenjem cigareta.

Ova inovacija u Zenici dostupna је putem online prodavnice www.iqos.com, te putem IQOS prodajnog predstavnika koji vam je na raspolaganju na željenoj adresi. TechnoShop Zenica u tržnom centru Džananović je oficijelno mjesto korisničke podrške za već aktivne IQOS korisnike.

IQOS je trenutno prisutan na preko 50 tržišta širom svijeta i jedini je i iz kategorije heat not burn proizvoda koji je od strane аmeričke Agencije za hranu i lijekove (FDA) klasificiran kao “duhanski proizvod modifikovanog rizika”. Dodatno, Agencija je potvrdila da se korištenjem IQOS-a značajno smanjuje proizvodnja štetnih i potencijalno štenih hemikalija, kao i da naučna istraživanja potvrđuju da potpuni prelazak sa klasičnih cigareta na IQOS umanjuje izloženost organizma štetnim i potencijalno štetnim materijama.

“Preko 15 godina naučnih istraživanja i angažman više od 400 vrhunskih naučnika, rezultiralo je tim da danas preko milijardu odraslih pušača širom svijeta ima mogućnost da koristi sofisticirani proizvod koji predstavlja manje štetnu i bolju alternativu klasičnim cigaretama. IQOS je prvi uređaj iz kategorije bezdimnih duhanskih proizvoda koji je od strane Američke agencije za hranu i lijekove najprije dobio dozvolu za komercijalizaciju na tržištu SAD-a, a potom i odluku da se može svrstati u kategoriju proizvoda smanjenog zdravstvenog rizika. To je najbolji pokazatelj koliki su napori kompanije Filip Moris da što prije zakoračimo i dostignemo budućnost bez duhanskog dima, i da svim odraslim Zeničanima koji bi inače nastavili da puše klasične cigarete damo priliku da donesu bolju odluku za sebe i svoju okolinu, kao što je preko 11 miliona IQOS korisnika širom svijeta do sada već uradilo”, rekao je Aber Babić, IQOS menadžer za Bosnu i Hercegovinu.

Prilikom isporuke IQOS uređaja poštuju se sve definirane i propisane zdravstvene i sanitarne mjere, kako bi se korisici osjećali što sigurnije, dok im je komunikacija sa IQOS prodajnim savjetnikom moguća putem digitalnih platformi.

Svim zainteresiranim punoljetnim građanima i registrovanim korisnicima omogućeno je i besplatno pozivanje korisničke podrške na broj 0800 21212, ali i posjeta sajtu https://ba.iqos.com/bs