Pratite cjelodnevni izborni dan na RTV ZENICA: “Lokalni izbori 2020”

Radio–televizija Zenica priprema, tradicionalno, sadržajan cjelodnevni program na dan Lokalnih izbora u BiH u nedjelju 15. novembra. Sve potrebne i važne informacije vezane za izborni proces u našem gradu naši korisnici će imati taj dan od 7 ujutro do poslije ponoći na svim platformama medija: u programima Radija i Televizije i na portalu Zenicainfo.ba.

S vama smo dakle od 7 sati ujutro kada se otvara 140 birališta na području Zenice. Slijede direktna javljanja reportera s terena, s biračkih mjesta, iz Gradske izborne komisije i Ministarstva unutrašnjih poslova. Bit ćemo na destinama birališta u Zenici razgovarat ćemo sa sugrađanima i sugrađankama koji su već glasali ili su krenuli obaviti svoju građansku dužnost.

Ovaj put, zahvaljujući modernim tehnologijama naši novinari će se javljati s terena i slikom i riječju, vidjet ćete dakle uživo kako izborni dan protiče na biračkom mjestu kojem i sami pripadate, ali i na najudaljenijim biralištima na području našeg najljepšeg nam grada.

Ujutro u sedam sati počinje dvosatna emisija u programima Radija i Televizije Zenica, kada ćemo saznati kako je počeo izborni dan na biralištima u Zenici, te čuti izvještaje iz GIK-e i MUP-a. Osim brojnih kontakata s reporterima i priloga s terena u studiju ćemo imati i relevantne goste. Slijede potom emisije uživo u 12:00, 16:00 i 23:00 sata. U nedjelju 15. novembra na izborni dan cjelokupan kolektiv Radio-televizije Zenica bit će angažovan i vama na usluzi. Tačno u ponoć uključujemo se direktno u press konferenciju Centralne izborne komisije BiH putem programa BHT-a da saznamo preliminarne rezultate Lokalnih izbora u BiH 2020, a svakako ćemo od trenutka zatvaranja birališta u Zenici i početka procesa prebrojavanja glasova sugrađana i sugrađanki slikom i riječju biti uz vas putem naših programa i web portala. Neće, naravno, izostati ni večernja javljanja iz izbornih štabova parlmentarnih i najvećih političkih stranaka u Zenici.

Budite uz specijalni cjelodnevni program „Lokalni izbori 2020“ na svim platformama RTV Zenica. (A. H.)