Danas u našoj zemlji umjereno do pretežno oblačno vrijeme

Jutros u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove preovladava magla i niska naoblaka. U ostatku naše zemlje je pretežno sunčano.

Temperature zraka u 07 sati (°C): Livno -4; Ivan Sedlo -1; Drvar, Grude, Široki Brijeg, Sokolac, Srebrenica 1; Bugojno, Sarajevo 2; Bjelašnica, Jajce 3; Zenica 4; Bihać, Gradačac, Sanski Most, Tuzla 5; Banja Luka, Doboj, Mostar, Prijedor, Zvornik 6; Bijeljina 7; Trebinje 8; Neum 10; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 951 hPa, za 7 hPa je viši od normalnog i lagano opada.

Danas će našoj zemlji preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama Bosne i uz riječne tokove sa maglom. Poslije podne i u večernjim satima ponegdje u Bosni je moguća slaba kiša. Vjetar slab na zapadu Bosne i u Hercegovini jugozapadni, a u ostalim područjima istočni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 10 do 16, a u Hercegovini od 15 do 19 °C.

U Sarajevu sunčano uz postepeno naoblačenje poslije podne. U večernjim satima lokalno je moguća slaba kiša. Dnevna temperatura oko 12 °C.

 

fhmzbih.gov.ba