Šest članova KickBoxing Kluba “ISAK” Zenica novi državni prvaci

Nakon odličnog nastupa na Državnom prvenstvu u boksu održanom u Bijeljini, na kojem su osvojili četiri medalje, članovi KickBoxing Kluba “ISAK” Zenica bili su odlični i na Prvenstvu BiH u kick box u Tešnju.

Na takmičenju je nastupilo 23 kluba iz cijele države sa 152 takmičara u disciplinama low-kick i kick-light. Trener Mersed Mulić, može biti zadovoljan nastupom svojih boraca i osvojenim medaljama, a Zenica je bogatija za šest novih državnih prvaka u kick boxu. To su: Ahmed Krnjić u kategoriji +91 kg, Amar Husetović -67 kg, Kenan Smriko -71 kg, Safet Seferović -57 kg, Ajnur Neslanović -67 kg i Ervin Alajbegović -42kg. Dvije bronzane medalje osvojili su: Haris Arslanović -75 kg i Amel Koluh -75kg.

“Mi u biti jesmo zadovoljni, osvojili smo šest medalja mada uvijek može bolje. Ovi sa bronzanim medaljama spletom okolnosti mogli su bolje, a mi smo od ove godine postali punopravni članovi Bokserskog saveza BiH i takmičimo se u olimpijskom boksu. Na državnom prvenstvu u boksu u Bijeljini osvojili smo četiri medalje i to potvrđuje naš kvalitetan rad u klubu”, izjavio je za Zenicainfo.ba, Mersed Mulić, trener KBK Isak iz Zenice.

Na adresu “Isaka” stigao je poziv za učešće na turniru u boksu u Tuzli koji će se održati 5. decembra, a 12. i 13. decembra učestvovat će i na turniru u Sarajevu.

Početkom iduće godine očekuje ih i Državno prvenstvo u full kontaktu i kick-box-u. (M. P.)