Košarkaši “Čelika” pred domaćom publikom savladali ekipu Kaknja

FOTO: Zenicainfo.ba

Susret 6. kola Prvenstva BiH za košarkaše koji je odigran u Gradskoj areni “Husejin Smajlović” donio je uzbudljivo komšijsko nadmetanje igrača Čelika i Kaknja.

U meč bolje ulaze gosti, stvarajući blagu prednost koju su u nekoliko navrata domaći uspjeli stići i baš kada se činilo da će prva dionica završiti neriješeno, poenima Islamovića igrači Kaknja rješavaju je u svoju korist.

U drugom dijelu izabranici Benjamina Šabića nakon svega nekoliko minuta igre odlaze na 10 poena prednosti. Stizali su domaći, poenima raspoloženog dvojca Dedić – Delalić i na samo poen zaostatka, no za više nisu imali sreće te ja nakon 20. minuta igre rezultat glasio 47:52.

U trećem periodu na parketu postojao je samo jedan tim, izabranici Josipa Pandže maestralnom igrom više od sedam minuta igre držali su goste bez postignutih poena dok su sa druge strane rijetko šta promašili, te da bi je okončali sa 15 poena prednosti. Posljednju dionicu crno-crveni riješili su bez bilo kakvih dilema o pobjedniku, krajnji rezultat glasio je 96-75.

U redovima OKK Čelik sa 26 poena je završio Ćurevac, 16 poena postigli su Križanović i Božović, a 15 Dedić. (M. P.)