Mirko Čampara, novi šef stručnog štaba Malonogometnog kluba “Neimari”

U prvoj takmičarskoj sezoni malonogometni klub “Neimari” iz Zenice, osvojio je prvo mjesto u ligaškom dijelu i stigao do finala play offa za ulazak u Premijer ligu, gdje je poražen od Bosna Kompreda. Ambiciozna uprava na čelu sa Enesom Kovačevićem uspjela je sačuvati igrački kadar, dovesti pojačanja i sa velikim ambicijama ulaze u narednu ligašku trku. Neposredno pred početak Prve futsal lige, na zvaničnoj Facebook stranici kluba objavljena je informacija da je za novog šefa stručnog štaba Nemiara imenovan Mirko Čampara.

Dugogodišnji kapiten premierligaša KMF “Tango”, od osnivanja kluba 2011. godine, do 2017.godine, kada kao trener preuzima ekipu.

Najznačajniji uspjeh sa ekipom “Tango” ističe osvajanje oba kupa, Kup RS i Kup BiH, 2013. godine, kao i osvajanje prvenstva RS i prvenstva BiH.

Mirko Čampara trenutno obnaša funkcije pomoćnog trenera Futsal A reprezentacije BiH i U19 reprezentacije BiH.

Dosadašnji trener Mersid Bureković, razrješen je dužnosti trenera, ali i dalje ostaje u futsalu. Zajedno sa legendom zeničkog nogometa Senadom Brkićem, vodi školu futsala za najmlađe.

U prvom kolu Prve futsal lige Federacije BiH, grupa 1, koje je na programu 7. i 8. novembra Neimari gostuju u Goraždu kod Drine. Prošle sezone zenički hakleri dva puta su bili bolji od Drine i slavili su sa 3:2 u Goražu i 7:3 u Zenici.

U narednu sezonu Neimari ulaze sa četiri nova igrača, a to su: Samir Halilović, Kemal Dizarević, Adi Durmo i Amir Baručija. (M. P.)