Zbog radova na putevima usporen saobraćaj

Na magistralnom putu Prozor-Jablanica saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog radova na sanaciji kolovoza na magistralnom putu Široki Brijeg-Mostar (od ulaza u Mostar do Balinovca) saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Zbog smanjenja gužve, mole se vozači koji dolaze iz Širokog Brijega i Čitluka ili idu ka istima, da koriste alternativni pravac Mostar-Rodoč-Varda-Čule i obratno.

Još danas od 08 do 16 sati zbog radova na dionici regionalnog puta R-906 Bijele Vode-Šabići (poddionica Šakote-Lukavac) obustavlja se saobraćaj.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putevima: Maglaj-Doboj (raskrsnica na ulazu u Maglaj), Vitez-Travik (Bila), Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Stupari-Živinice, Pelagićevo-Srebrenik-Šićki Brod, Livno-Kamensko i Šešlije-Modriča.

Svakog radnog dana od 23 do 08 sati na relaciji Doljani-Žitomislići-Buna-Dračevice-Podveležje, kreće se vangabaritni prevoz. Vozače koji u navedenom periodu koriste ovu relaciju molimo za oprez i poštivanje uputa ovlaštenih lica iz pratnje.

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja. Na graničnom prelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć od 07 do 19 sati.

 

bihamk.ba