Narednog vikenda starta Prva futsal liga Federacije BiH

Ovogodišnja takmičarska sezona u Prvoj futsal ligi Federacije BiH starta 7. i 8. novembra. Malonogometni klub Neimari iz Zenice igrat će u grupi 1 sa ekipama: Diabih-Sarajevo, Drina-Goražde, Žepče, Iskra-Vrbas- Bugojno, Konjic i Željezničar-Sarajevo.

U prošloj sezoni koja nije ujendo bila i prva takmičarska za ovaj sportski klub, postigli su odličan rezultat. Bili su prvi u grupi, a u play offu za Premijer ligu nedostajalo im je malo sportske sreće da se nađu u društvu najboljih.

“Ovaj pripremni period smo iskoristili da sačuvamo igrački kadar i ujedno da se pojačamo za narednu sezonu. Igrači su radili na fizičkoj spremi i uigravanju. U pripremnom periodu ekipa je pokazala dobre rezultate, odigrali smo nekoliko prijateljskih utakmica sa prvoligašima i sa timovima iz Premijer lige. Pripremni period je bio u dva djela: play off za ulazak u premijer ligu i pripreme  za narednu sezonu“, izjavio je za Zenicainfo.ba, Nermin Pašalić, sekretar i kapiten MNK Neimari.

U vrijeme složenih epidemioloških prilika i pandemije Covid-19 jedan od prioriteta jeste sačuvati zdravlje sportista.

“Hvala Bogu među našim igračima nije bilo zaraženih, a što se tiče epidemije Covid -19 niko nije bio zaražen. Imali smo malih problema u play offu sa testovima, te se nadam da ćemo u ligi imati više prostora i osigurati igračima da budu zdravi i da se niko ne zarazi“, optimista je Nermin Pašalić.

Uprava je uspjela sačuvati roster ekipe iz prošle sezone, u pauzi su se pojačali za još nekoliko igrača, a to su: Samir Halilović, Kenan Dizdarević, Adi Durmo i Amir Baručija. U narednoj prvoligaškoj trci cilj je jasan osvojiti prvo mjesto i plasirati se u doigravanje koje vodi u Premijer ligu.

“Prvu utakmicu igramo na gostovanju kod Drine. U drugom dijelu imamo lakši raspored za nas i mi naravno ponovo idemo na prvom mjesto i odigravanje play offa. Ekipe u grupi su ostale iste, jedino je nova ekipa Konjica, a naš cilj i ambicije su ulazak u Premijer ligu“, potvrdio je očekivanja MNK Neimarima u narednoj sezoni, Nermin Pašalić, generalni sekretar i kapiten tima.

U prvom kolu futsal lige, koji je na programu 7. i 8. novembra zenički Neimari kao i prošle godine gostuju kod Drine u Goraždu. (M. P.)