Večeras i sutra reprize nove predstave zeničkog BNP-a

Nakon uspješne premijerne izvedbe predstave „28. PROBA“ u režiji Lajle Kaikčije i u produkciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, u utorak 27. i u srijedu 28. oktobra na sceni zeničkog BNP-a će biti upriličene reprizne izvedbe ove predstave.

Kako je predstava po svemu drugačiji i eksperimentalni projekat koji se svakom izvedbom nadograđuje i mijenja, tako je naziv svake izvedbe, zapravo, naziv nove „probe“.

U utorak, 27. oktobra u 19.30 sati u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica će biti izvedena prva reprizna izvedba, odnosno „29. PROBA“, a u srijedu, 28. oktobra u 19.30 sati  će biti izvedena „30. PROBA“. U predstavi igraju: Anđela Ilić, Enes Salković, Lana Delić, Nusmir Muharemović, Selma Mehanović i Zlatan Školjić. Dramatizaciju predstave potpisuje Emina Omerović. Predstava je nastala kao kolektivni autorski projekat.

U subotu, 31. oktobra u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica će biti upriličena izvedba predstave za bebe „Prije nego dijete zaspi“ u režiji Miroljuba Mijatovića i u produkciji Dječije, omladinske i lutkarske scene zeničkog BNP-a.

Moli se pozorišna publika da na programske aktivnosti zeničkog BNP-a dolazi bar dvadeset minuta prije početka kako bismo uspjeli izbjeći gužvu pri ulasku i izlasku u pozorišne prostorije. Također, od publike se očekuje nošenje zaštitne maske u pozorišnim prostorijama. Bosansko narodno pozorište Zenica je osiguralo ostale higijenske i sigurnosne mjere, te se publika moli da poštuje preporuke kako bi se svi u našim prostorijama osjećali sigurno i kako bi uživali u zanimljivim pozorišnim sadržajima.

Služba za odnose s javnošću Bosanskog narodnog pozorišta Zenica