U ZEDI dvodnevna radionica na temu administrativno-finansijskog poslovanja

FOTO: Zenicainfo.ba

Agencija ZEDA u okviru redovne podrške početnicima u biznisu, u saradnji sa Službom za privredu i upravljanje razvojem Grada Zenice od danas organizuje dvodnevnu radionicu na temu administrativno-finansijskog poslovanja.

“Ovo je edukacija za početnike, odnosno za one firme, koje imaju najviše dvije godine svog djelovanja, a želja nam je da im pomognemo u njihovim prvim koracima da što lakše i brže uđu u poslovne vode”, pojašnjava Mirza Sikirić, rukovodilac Sektora za podršku razvoju MSP, ICC i podršku investitorima u Agenciji ZEDA.

Ova edukacija će trajati danas i sutra, a razmatraju se teme poput poslovnja sa gotovim novcem, fiskalizacija, vođenje blagajne, ugovori o djelu, radni odnos, povrat PDV-a, porez na dobit i druga pitanja iz domena administrativno-finansijskog poslovanja. Predavač o ovim temama je iskusni stručnjak u ovoj oblasti iz jednog zeničkog računovodstvenog servisa Zenica.

“Ova radionica za nas mnogo znači, jer nam donosi nova saznanja, zahvaljujući kojima možemo riješti određene nedoumice i poboljšati naše dalje poslovanje, tim prije što smo početnici u biznisu”, kaže jedna od učesnica radionice, Aldina Nezić, predstavnica jednog proizvodnog obrta u Zenici. (V. J.)