Rukometaši Čelika donijeli tri boda iz Travnika

Utakmice 3. kola Prve rukometne lige Federacije BiH, grupa Sjever, odigrane su sinoć. Nakon tri odigrana kola jedine neporažene ekipe su Čelik i Gradačac 1954. Rukometaši Čelika odigrali dobru utakmicu i donijeli tri boda iz Travnika.

Susret je završen rezultatom 21:30 za zeničkog ligaša, a na poluvremenu je bilo 12:18 za Čelik. Kod Travnika najbolji igrač bio je Ljubunčić koji je postigao sedam golova. Kod Čelika Gušić je postigao pet, a Kišić šest golova.

U ostalim susretima 3. kola postignuti su sljedeći rezultati: Donji Vakuf-Bosna TS 38:32, Kakanj–Krajina 32:24, Žepče-Rudar 36:30, Jajce-Gradačac 1954 25:32 i Čelik Junior-Sana 7 10:0 službeni rezultat. Poslije tri kola Čelik i Gradačac imaju po devet bodova iz tri pobjede u nizu.

Iduće subote, 17. oktobra u 17 sati u Gradskoj areni Zenica, Čelik je domaćin gradskom rivalu Školi rukometa Čelik Junior.

Kapiten RK Čelika, 21-godišnji Faris Mrako, u najavi za ovu utakmicu izjavio je: “Imam zaista mnogo dobrih prijatelja u ekipi Škole rukometa Čelik Junior, ali naš tim je u top formi, sa ozbiljnim radom i ozbiljnih 20 igrača te dobrom Upravom i mi ozbiljno startujemo ka Premijer ligi BiH i Evropi. Zato u subotu sa domaćim rivalom RK Juniorom idemo samo na pobjedu“, kaže kapiten Čelika Faris Mrako. (M. P.)