Na području Kantona javni red i mir narušen u dva slučaja

Na području Kantona javni red i mir je narušen u dva slučaja, kojom prilikom su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zavidovići

U toku noći 11/12.10.2020. godine, u mjestu Dolina, od strane nepoznatog lica izvršena je krađa katalizatora sa putničkog motornog vozila marke “Fiat Punto”, registarskih oznaka K36-T-857, vlasništvo lica S.A., iz Zavidovića. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Tešanj

Dana 12.10.2020. godine, u 06,40 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Tešanj obratilo se lice C.Z., rođeno 1985. godine, iz mjesta Posušje i prijavilo fizički napad od strane lica S.E., rođenog 1952. godine, iz Tešnja, nakon čega je, kako je utvrđeno,  došlo do obostrane upotrebe hladnog oružja i ispaljivanja dva hica u zrak iz vatrenog oružja. Navedena lica su prevezena u Opću bolnicu Tešanj gdje su kod istih konstatovane lakše tjelesne povrede. Lica su zadržana u bolnici zbog opservacije i ista su pod stalnim policijskim nadzorom. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda u kojim su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

 

MUPZDK