Danas počinje 11. Međunarodni atletski miting “Zenica 2020”

Međunarodni atletski miting “Zenica 2020”, održat će se danas na Kamberovića polju.

U atletskom klubu “Zenica” uz pridržavanje svih epidemioloških mjera i bez prisustva publike zakazali su 11. izdanje atletskog mitinga. Organizacioni odbor najavio je učešće 130 atletičara i atletičarki iz BiH, Srbije, Crne Gore, Gane, Rumunije, Sjeverne Makedonije, Hrvatske. Takmičenja će se održati u osam muških i šest ženskih disciplina, uz revijalni nastup mladih zeničkih atletičara, trka u kolicima i 80 m predškolski uzrast.

Na listi učesnika su i najbolji zenički i bh. atletičari: Abedin Mujezinović, Mesud Pezer, Dejan Mileusnić, Maid Redžić, Sedin Heco, Mediha Salkić i drugi. Također, najavljen je dolazak prošlogodišnjih pobjednika: Vedrana Samca u bacanju koplja i Alaina Firfirice iz Rumunije u bacanju diska.

Ove godine među najzanimljivijim disciplinama bit će bacanje kugle u kojoj će nastupiti: Mesud Pezer, Hamza Alić, Kemal Mešić. U trci na 800 m izostat će nastup Amela Tuke, ali umjesto njega na stazi će biti drugi najbolji bh. atletičar u ovoj discipolini Abedin Mujezinović.

 

Mirsad Pripoljac