Vremenska prognoza za subotu, nedjelju i ponedjeljak

Oblačno vrijeme s kišom očekuje se u naredna tri dana u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Subota: prijepodne pljuskovi se očekuju u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Jače naoblačenje sa kišom u cijeloj zemlji od večernjih sati i tokom noći na nedjelju. Obilnije padavine u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Vjetar umjeren i jak južnog smjera, povremeno su mogući i olujni udari juga.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26, na sjeveru zemlje i do 29 stupnjeva.

Nedjelja: u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prolazna kiša u jutarnjim satima. Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Prijepodne povremeno sa jakim udarima juga.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 17, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22, na jugu do 25 stupnjeva.

Ponedjeljak: umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nešto manje oblačnosti i sunčanije, uglavnom u centralnim i zapadnim područjima. Poslijepodne i krajem dana u južnim i zapadnim područjima sa kišom i pljuskovima.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 17, na jugu zemlje do 19, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24, na jugu do 27 stupnjeva.

 

N1