3. Kids Ragbi Fest okupit će mlade ragbiste u Zenici

Pandemija korona virusa poremetila je kalendare takmičenja u svim sportovima, te su uz stroge epidemiološke mjere krajem ljeta počela sportska takmičenja. Zbog dobro poznatih prilika u mjesecu maju planiran je bio i 3. Kids Ragbi Fest koji je trebao okupiti mlade ragbijaše iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Italije, Njemačke, Češke, Francuske, Slovačke, itd.

U Ragbi klubu “Čelik” odlučili su 3. oktobra organizovati 3. Kids Ragbi Fest koji će imati “malo drugačiji” oblik i izgled, gdje će mladi ragbijaši Ragbi kluba “Čelik” igrati na internom turniru na centralnom terenu Kamberovića Polja.

“Zaista puno izazova je bilo ispred nas, a početkom godine razgovarali smo o velikim planovima naše ragbi škole, a zbog pandemije koronavirusa otkazali smo skoro sve. Kada su se stvorili uslovi odlučili smo organizovati 3. Ragbi Kids Festival, gdje će naša djeca pokazati svoje vještine i nećemo prekinuti tradiciju”, izjavio je za Zenicainfo.ba, Mirza Oruč, član Upravnog odbora Ragbi kluba “Čelik” i trener u školi ragbija.

Treći Ragbi Kids Festival bit će organizovan bez prisustva publike kao i uz poštivanje svih zaštitnih epidemioloških mjera propisanih od strane nadležnih organa.

“Još uvijek moramo poštivati ono što je propisala Ragbi Europa i naša krovna kuća Ragbi savez BiH. Samo su počela najveća takmičenja kao što je francuska i engleska liga, a mi se nadamo da će sa početkom ove sezone doći do odobrenja pojedinih takmičenja. Igramo regionalnu ligu, ali ne znamo kada ćemo dobiti jasne upute o nastavku takmičenja”, naglasio je u svom izlaganju Mirza Oruč.

Za nedjelju 4. oktobra planirano je i odigravanje prijateljske utakmice u ragbiju XV između ragbi klubova Rudar i Čelik, također bez prisustva publike.

 

Mirsad Pripoljac